workflow
MG
cinema 4d
octane
animatie
3d
ADD AN OVERLINE

Wat is precies 3d design?

Als ik tegen mensen zeg dat ik 3d designer/ ontwerper ben dan moet ik daar vaak een uitleg bij geven.

De meeste mensen denken dan gelijk aan een 3d bril of aan 3d printen. Alhoewel deze technieken ook met 3d te maken hebben, heb ik daar zelf weinig mee te maken.

Hieronder geef ik een uitleg.

3D staat voor driedimensionaal, wat betekent dat een object of afbeelding lengte, breedte en diepte heeft.

Dit staat in contrast met 2D (tweedimensionaal), wat alleen lengte en breedte heeft. In 3D-ontwerp kunnen objecten vanuit verschillende hoeken worden bekeken en gemanipuleerd, wat zorgt voor een realistischere en gedetailleerdere representatie.

Driedimensionale afbeeldingen zijn visuele representaties van objecten in een driedimensionale ruimte. Deze afbeeldingen kunnen draaien, gekanteld en geschaald(groter of kleiner) worden om verschillende perspectieven en details te tonen. Driedimensionale afbeeldingen worden vaak gebruikt om complexe objecten of scènes te visualiseren, en ze kunnen worden gemaakt met behulp van verschillende technieken en software. Zo gebruik ikzelf Cinema 4d, Octane en D5 render.

Een 3d scene bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Eén of meerdere objecten
  • Een achtergrond of ondergrond
  • Licht
  • Een camera
  • Textures (texturen)

Klik op de knoppen hieronder voor enkele voorbeelden.

Add an overline text

Wat kan een design betekenen voor jouw bedrijf?

Animaties kunnen complexere informatie op een eenvoudige en aantrekkelijke manier uitleggen, waardoor de aandacht van het publiek wordt vastgehouden.

Visualisaties kunnen helpen bij het verduidelijken van ingewikkelde concepten of processen die moeilijk in woorden uit te leggen zijn.

Door een consistent en herkenbaar animatiestijl te gebruiken, kan een bedrijf zijn merkidentiteit versterken en onderscheiden van concurrenten.

Animaties kunnen de conversieratio’s verhogen door productvoordelen duidelijk te communiceren en klanten door verkoop- of aanmeldingsprocessen te leiden.

Animaties kunnen worden gebruikt voor interne training en educatie, waardoor medewerkers sneller en efficiënter kunnen worden opgeleid.

Geanimeerde video’s kunnen viraal gaan op sociale media en een groter bereik en impact hebben dan statische afbeeldingen of tekst.

  • Gratis telefonisch consult
  • Gratis zoom-meeting
  • Gratis advies

Ben je geinteresseerd geraakt door deze informatie en zou je graag willen weten hoe een animatie er uit kan zien voor jou of jouw bedrijf?

Je kunt me altijd bereiken voor een gratis telefonisch consult of een Zoom-meeting van 30 minuten. Ik ben beschikbaar om met je te praten en vragen te beantwoorden. Aarzel niet om contact met me op te nemen!